top of page

Victor Löw

Victor Löw
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Victor Löw (1961) is een Nederlandse acteur en schrijver. Hij won een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Lek en speelde in Karakter en Antonia, twee Oscarwinnaars. Tevens maakte hij deel uit van de cast van het voor een Oscar genomineerde Iedereen Beroemd. Momenteel wisselt hij acteerwerk af met het schrijven van eigen series en films.


Victor studeerde af als acteur bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij speelde een aantal jaren bij de Blauwe Maandag Companie en het theatergezelschap van Luk Perceval. In 1999 treedt hij samen met Lesie De Gruyter op in de Zoo Story. Löw oogstte veel lof met zijn rollen voor een Zwaargewicht, De dood en het meisje en One Flew Over Te Cuchoo’s Nest. Met Mirjam de Rooij speelde hij het toneelstuk Misery, gebaseerd op een beroemde roman van Stephen King. Hij won in 2010 de theaterpublieksprijs voor Oog om Oog. Ook was hij te zien in de theaterversie van Het Gouden Ei. 


In 1992 maakt hij zijn filmdebuut met De Noorderlingen. Victor speelde een opmerkelijke bijrol in de Oscarwinnende film Karakter en de hoofdrol in Lek, waarvoor hij een Gouden Kalf won. Victor was ook te zien in het eveneens met een Oscar bekroonde Antonia. Op televisie is Victor bekend van series als Kees & Co, Voetbalvrouwe, We gaan nog niet naar huis, Van der Valk, Flikken Rotterdam en Seinpost Den Haag.


In 2022 is hij te zien in de horrorthriller De Openbaring, die verhaalt over Jacob (Löw) die tijdens de eerste coronalockdown bij zijn moeder intrekt om haar te verzorgen en beschermen. Tijdens deze periode raakt hij onder invloed van een complottheoreticus en draait langzaam maar zeker door. Leny Breederveld kruipt in de huid van de moeder, terwijl Monic Hendrickx zijn zus speelt. Momenteel wisselt Victor acteerwerk af met het schrijven van eigen series en films. In 2023 staat hij op de planken met de voorstelling De Verleiders - Door de bank genomen: 10 jaar later. Datzelfde jaar is hij ook te zien in de bioscoopfilms De Vuurlinie, De Bellinga’s: Vakantie op Stelten en Expeditie Cupido.

06/04/2024
Sribi Switi
Theater Zuidplein
01/04/2024
Sribi Switi
Podium Mozaïek
24/03/2024
Sribi Switi
Theater Kumulus
17/03/2024
Sribi Switi
TAQTA Theater de Vest
03/03/2024
Sribi Switi
Musis
25/02/2024
Sribi Switi
Meervaart Theater
24/02/2024
Sribi Switi
Theater Het Klooster
bottom of page