top of page

Quinty Appel

Quinty Appel
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Quinty Appel (1996) is een veelzijdige actrice, stemactrice en zangeres. Ze speelt de titelrol in de Studio100-productie De Onzichtbare Ekster, nu op Pathé Thuis en Amazon Prime. Op veertienjarige leeftijd werd zij gecast voor haar eerste grote televisierol als Annemoon Schippers in 'VRijland', uitgezonden op Z@PP. Voor haar  rol in Shine On You won Quinty de award voor Beste Actrice op het NOVA Filmfestival.


Haar reis in het theater begon toen ze op zesjarige leeftijd haar eerste stappen zette op het podium. Al snel maakte ze haar televisiedebuut in 'De wereld van K3', geïnspireerd door haar jeugdige bewondering voor de populaire groep. Na vele optredens op haar dans- en theaterschool werd Quinty in 2010 toegevoegd aan de cast van de dagelijkse tv-serie 'VRijland'.

Haar passie voor podiumkunsten leidde haar naar de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA), waar ze zich drie jaar lang verdiepte in jeugdmusicallessen. Vastberaden om haar vaardigheden verder te ontwikkelen, voltooide Quinty de acteursopleiding in Amsterdam. Haar afstudeerproject, de solovoorstelling 'Luchtkasteel', bracht haar naar het prestigieuze 'Cameretten festival'. Ze verfijnde haar talent verder door de opleiding 'filmacteren' te volgen bij het huidige Post Castelijn, onder leiding van docenten als Diede in't Veld en Dave Mantel.

In 2016 schitterde Quinty in de musical 'De nieuwe kleren van de keizer', waar ze door heel Nederland optrad onder regie van Benno Hoogveld van Langhout Theaterproducties. Haar veelzijdigheid bracht haar vervolgens naar Center Parcs, waar ze van 2017 tot 2019 deel uitmaakte van het entertainmentteam voordat ze besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op tv is zij onder meer te zien in The Big Audition en K2 zoekt K3. In 2023/ 2024 laat zij haar acteer- en zangtalent in de Mega Mindy Show: De Onzichtbare Ekster van Studio 100. Voor haar  rol in Shine On You werd ze bekroond met de award voor Beste Actrice op het NOVA Filmfestival.


Quinty is actief als actrice, zangeres en performer en weet ook op TikTok, waar zij inmiddels 20K volgers heeft een breed publiek te bereiken. Dat doet zij o.a. met haar ‘Liedjes van vroeger’. Quinty streeft ernaar om anderen te inspireren door haar passie te delen en te laten zien dat er heel veel te ontdekken valt binnen de culturele wereld.

29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page