top of page

Nikita van der Linden

Nikita van der Linden
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Nikita van der Linden (1986), een geïmporteerde Rotterdammer is een veelzijdige Nederlandse actrice en schrijfster. Ze slaapt met haar hoofd tussen haar boeken en is snel verliefd op geschreven woorden. Ze grijpt naar kwetsbaarheid, zoekt grenzen op in haar spel én in haar columns zorgt zij voor een humoristisch randje vanuit haar unieke blik op de wereld.

‘Als je mensen vertelt dat je bent opgegroeid in een dorp is de verbazing groot. Ik ben nu eenmaal met het interieur van de stad meegegroeid. ’


Na de Theaterschool in Rotterdam, een opleiding camera acteren én een verkorte opleiding van film en tv acteren is ze te zien geweest in diverse campagnes voor zowel nationale als internationale merken. Waaronder Toyota, Adidas, Bloomon, Transavia , TEDx en het taptijtmerk Vivendi die met hun commercial in New York festivals maar liefst twee keer goud en zilver won.

Nikita is op dit moment bezig met het schrijven een nieuwe tv-serie samen met scenarioschrijver Gerard Meuldijk die ondermeer bekend is door de Rotterdamse hitfilm ‘De Marathon‘.

Nikita zal in 2023 te zien zijn in de nieuwe Nederlands-Vlaamse ziekenhuisserie ‘Dag&nacht ‘ van NPO en VRT. Hierin volgen we het wel en wee van het personeel op de kraamafdeling geregisseerd door Joram Lürsen.

29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page