top of page

Michelle Sweegers

Michelle Sweegers
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Michelle Sweegers (1997) is een Nederlandse concertharpiste, bekend om haar gevarieerde en verhalende programma's, waarin ze zowel klassieke stukken op de concertharp vertolkt als experimenteert met verschillende muzikale stijlen op de elektrische harp. Ze creëert ook haar eigen composities en waardeert interactie met het publiek.

Op zevenjarige leeftijd begon Michelle haar harpavontuur bij het Factorium in Tilburg, waar ze les kreeg van Margaret Forrest. Na enkele jaren ervaring volgde ze lessen aan verschillende gerenommeerde instituten. In 2011 werd ze toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent in Utrecht, waar ze les kreeg van Erika Waardenburg. Na het behalen van haar vwo-diploma studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met Sophie Hallynck als hoofdvakdocente. Ze behaalde haar bachelordiploma in juni 2018 met 'grote onderscheiding'. Vervolgens ging Michelle op Erasmus-uitwisseling naar het CNSMD de Lyon (Frankrijk), waar ze les kreeg van Fabrice Pierre, Sylvain Blassel en Park Stickney. In 2019 keerde ze terug naar Antwerpen voor lessen van Miriam Overlach en behaalde in juni 2020 haar masterdiploma, met 'grootste onderscheiding' en benoemd tot 'primarius' van het conservatorium.

Als soliste won Michelle diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, Concours International de Harpes in Limoges, Rosa Spier Concours en International Harp Competition Felix Godefroid. Ze heeft stages en masterclasses gevolgd bij vooraanstaande harpisten zoals Isabelle Perrin, Sasha Boldachev, Deborah Henson-Conant en Gwyneth Wentink.

Michelle treedt regelmatig op, zowel nationaal als internationaal, in verschillende settings: als soliste, in kamermuziekbezetting en met diverse orkesten, waaronder het Jeugd Orkest Nederland, European Philharmonia en het Amstel Strijkersensemble. Ze is ook een graag geziene gast in radio- en tv-programma's, waaronder Podium Witteman, De Muziekfabriek, NTR Podium, Spiegelzaal, Zwarte Prietpraat en De Wereld Draait Door.

06/04/2024
Sribi Switi
Theater Zuidplein
01/04/2024
Sribi Switi
Podium Mozaïek
24/03/2024
Sribi Switi
Theater Kumulus
17/03/2024
Sribi Switi
TAQTA Theater de Vest
03/03/2024
Sribi Switi
Musis
25/02/2024
Sribi Switi
Meervaart Theater
24/02/2024
Sribi Switi
Theater Het Klooster
bottom of page