top of page

Kamilia

Kamilia
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

30 min. tape act

De Rotterdamse artiest Kamilia had op jonge leeftijd al door dat muziek een grote leidraad in haar leven zou spelen. Haar geheime troef? De melodieën die ze als kind al bedacht aan de eettafel al neuriënd. Zo begon ze op jonge leeftijd met liedjes schrijven en piano spelen. Kamilia viel voor het eerst op in 2016 met haar debuutsingle "LoveGame", geproduceerd door Rodney Jason. Het nummer werd opgepakt door XITE. Na het succes van "LoveGame" probeerden veel tv-shows zoals Hollands Got Talent, X Factor en Idols Kamilia in de show te krijgen, maar ze besloot haar carrière zelf op te bouwen.


Daarna ontstond er al gauw een samenwerking met de producer Monsif, die bekend is van zijn werk met artiesten als Rick Ross en Lacrim. Samen met hem keerde Kamilia terug met een fris nieuw geluid met het nummer " Samen zijn". Hiermee werd zij artist of the week bij Funx en heeft het nummer samen zijn gewonnen bij 3FM wat volgde tot een live optreden. Kamilia's verhaal ging viral en kwam daardoor bij NPO en zo werd zij ambassadeur voor Rotterdam Pride. Hier op volgde het nummer "Body to Body" ze  werkte hier voor samen met de producers Boyd & Reuben Isaac, die ook bekend staan om hun werk met artiesten als Nana Fofie en Angelo King. Ook kreeg zij een featuring met Marho en hun nummer Hot tempa behaalde binnen een hele korte tijd  528.998 streams op Spotify.


Kamilia is een moeiteloze verhalenverteller met een puur en ongefilterd zangtalent en songwriting vaardigheid. Ze heeft een instinctieve gave voor melodie en gaat graag buiten haar comfortzone. In 2023 ging zij op zoek naar haar "echte" sound en ontmoete zij via Warner Chappell Music de producer Joost (prod.alley) en zo schrijft ze tegenwoordig een frisse mix van Nederpop met een vleugje synths, warme en elektronische sounds, akoestische instrumenten, dromerige koortjes & eerlijke teksten. Geïnspireerd door artiesten als LAUV en Anne-Marie is het nu tijd dat het grote publiek in Nederland en Vlaanderen gaat kennismaken met Kamilia’s eigen stem en verhaal. Het beloofd veel want er komt veel nieuwe muziek aan!


29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page