top of page

Janah Louard

Janah Louard
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
  • 30 min. tape act

  • 60 min. tape act

  • 45 min. live met gypsie gitaristen

Janah Louard (spreek uit: Sjannah) is een ervaren zanger met een uniek stemgeluid, die zijn eigen koers vaart. Met zijn veelzijdige Nederlandse, Engelse en Spaanse repertoire spreekt hij een breed publiek aan.


Janah begon op 14-jarige leeftijd als geluidsman en verzorgde op zijn 15e  zijn eerste solo-optreden. Janah brak door bij het grote publiek toen hij op 19-jarige leeftijd een aflevering won van de Soundmixshow met zijn indrukwekkende vertolking van René Frogers ‘I will never fall in love again’. Hij had jarenlang een overvolle agenda en trad door heel Nederland op. In 2005 bracht hij een soloalbum uit met Engels- en Spaanstalige liedjes met gipsy invloeden. Dat jaar verzorgde hij ook een concert in een uitverkochte Rijswijkse Schouwburg.


Hoewel zijn carrière een enorme vlucht nam, vond Janah ook tijd om een gezin te stichten. Samen met zijn twee muziekvrienden Mike Peterson en Tino Martin maakte Janah in 2009 deel uit van de succesvolle zanggroep JMT Gents. Het drietal kreeg twee eigen real life soaps op Regio TV en verkochten met z’n drieën dat jaar het Haagse World Forum Theater uit. Ook gaf JMT twee uitverkochte concerten in Het Paard in Den Haag.


In 2019 kreeg Janah een derde eigen real life soap op Omroep West, waarin hij en zijn gezin centraal stonden. De serie was een aanloop naar twee prachtige concerten in het Kurhaus in Scheveningen. Hoewel Janah heel breed is in zijn repertoire, heeft hij sinds zijn Lionel Richie-cover ‘All Night Long’ zijn eigen stijl gecreëerd: bekende hits met altijd een bijzondere gipsy twist. Zijn laatste single is de André Hazes-klassieker ‘Amor Amor’. In 2021 verscheen zijn album Live At The Kurhaus, een registratie van de twee bijzondere concerten in Scheveningen.


Momenteel werkt Janah aan een nieuw album, waarop hij zijn voorliefde voor Spaans- en Engelstalige muziek met een gipsy twist zal laten horen.

29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page