top of page

Gerson Rafael

Gerson Rafael
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
  • 30 min. tape act

Gerson Rafael is een talentvolle artiest uit Rotterdam. Hij is niet alleen werkzaam als singer-songwriter en topliner, maar ook als acteur en danser. 


Hij schrijft voor verschillende artiesten en dj’s op internationaal niveau en werkte samen met o.a. Lucas & Steve, Luca Rezza en Mike La Funk.


Met een frisse blik op het leven en zijn charismatische uitstraling wil Gerson Rafael de wereld entertainen. Na onder meer door Alain Clark gekozen te zijn om mee te zingen tijdens zijn theatertour en het ontmoeten van zijn grote voorbeelden Tyrese, Ginuwine en Tank, is Gerson Rafael klaar voor de volgende stap in zijn carrière. Jarenlang zong Gerson in de kerk en volgde hij acht jaar zangles bij Jordy van Toornburg, lid van de zangformatie Adlicious.


Met zijn muziek streeft hij ernaar iets bij te dragen aan de wereld. “Ik streef ernaar dat mijn muziek over jaren nog steeds gezongen wordt”, vertelt hij. Naast zanger is Gerson al tien jaar actief als danser. De stijl ‘poppin’, ook wel bekend als de dansende robot, is er een die hij beoefent bij het HipHopHuis in Rotterdam. Met zijn dansvaardigheid nam hij deel aan een groot aantal battles en maakte hij naam in de underground battle scene. Hiermee onderscheidt hij zich, omdat er weinig “poppende” zangers in Nederland actief zijn.In zijn vrije tijd leest hij graag comic strips (vooral Batman) en tevens is hij werkzaam als personal trainer. Gerson zegt: “Ik geloof niet meer in ‘geluk’. Als je zorgt dat je hard werkt en uitspreekt wat je waar wilt maken, dan gaat dat ook gebeuren.”


In het theater vertoont hij zijn kunsten als allround entertainer ook in Melomaniac, een samenwerking van Maas theater en dans en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en in de swingende hiphopvoorstelling Sribi Switi van de bekroonde choreograaf Lloyd Marengo. Over zijn performance in die laatste voorstelling schreef de Volkskrant: 'Gespeeld en (fraai!) gezongen door de ontwapenende Gerson Bouman'.

29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page