top of page

Dennis Alink

Dennis Alink
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Dennis Alink is een Nederlandse filmmaker, die zowel in documentaire als in fictie werkt. In 2009 werd Dennis aangenomen op de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, waar hij in 2013 afstudeerde. Na vier internationaal succesvolle documentaires werkt hij momenteel aan zijn eerste lange speelfilm.

Zijn lange documentaire-debuut SLUIZER SPEAKS (2014) ging in première op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) en vertelt het verhaal van de Nederlandse regisseur George Sluizer (o.a. THE VANISHING, DARK BLOOD) in zijn laatste dagen. SLUIZER SPEAKS werd vertoond op verschillende festivals en was te zien in Nederlandse arthouse-bioscopen.


Zijn tweede documentaire UNKNOWN BROOD (2016) ging ook in première op het IDFA en werd tweemaal genomineerd. De film was een succes in de Nederlandse bioscopen, op dvd en VOD en op de Nederlandse en Belgische nationale televisie. In 2017 werd UNKNOWN BROOD ook genomineerd voor twee Los Angeles Film Awards (Best Director and Best Cinematographer). De film vertelt het verhaal van de Nederlandse schilder en rock-'n-roll-ster Herman Brood en bevat interviews met o.a. Anton Corbijn, Nina Hagen en Black Francis (Pixies).

In 2018 bracht Dennis zijn derde documentaire GOIN ’RECTAL uit, een komische documentaire over de glam rockband Rectum Raiders. De documentaire ging in première op In-Edit 2018 en werd genomineerd voor beste documentaire op het Grand Budapest Film Festival. Van Alink verscheen in 2019 het door critici en publiek bejubelde Freek, een nietsontziende documentaire over Freek de Jonge, één van de grootste cabaretiers van Nederland.

Samen met filmmaker Paul Ruven publiceerde hij een boek over de nieuwe generatie Nederlandse documentairemakers, gefinancierd door het Nederlands Filmfonds. Tussen speelfilms door is Dennis vaak als filmcriticus te zien en te horen op landelijke tv, radio en in online media. Ook werkt hij aan korte en commerciële films voor klanten als ESPN en de Europese Unie. De ambitie van Dennis is om zijn horizon te verbreden en verhalen te vertellen met internationale potentie. Zijn films worden gedreven door artistieke drijfveren en de interesse om de mogelijkheden en grenzen tussen fictie en documentaire te verkennen, altijd met het oog op een breed publiek.

29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page