top of page

Corleone

Corleone
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
  • 30 min. tape act

  • 30 min. samen met gitarist

Corleone is een Rotterdamse artiest wiens roots diep geworteld zijn in de hiphop. Naast het maken van muziek houdt hij zich bezig met acteren en werkt hij als coach in het onderwijs.

In 2018 besloot hij om zijn toenmalige artiestennaam Bizzy Blaze te veranderen naar Corleone. Als Bizzy Blaze heeft Corleone al vele podia beklommen en heeft zelfs opgetreden in een uitverkochte Kuip tijdens de bekerfinale van Feyenoord. Hij was tevens finalist en runner-up bij de Grote Prijs van Rotterdam. Onder de naam Bizzy Blaze heeft hij podia betreden zoals Club Watt/Nighttown, Waterfront, De Kuip, de kleine en grote zaal van Theater Zuidplein Rotterdam, de kleine en grote zaal van Stadsgehoorzaal Vlaardingen, De Kroepoekfabriek, Bibelot, andere podia en talloze festivals. 


De nieuwe naam Corleone werd onthuld in 2020 tijdens het bekende tv-programma The Voice Of Holland, waarbij hij indruk maakte met zijn unieke mix van hiphop en pop. Als eerste rapper ooit ging hij door naar de knock-outs van het programma. Zijn tv-optreden ging viraal. Vervolgens werd het vierdelige album ‘Querencia’ uitgebracht. Ook bracht Corleone zijn eerste volledig gezongen single ‘Laat me gaan’ uit.

Naast het maken van muziek houdt Corleone zich bezig met acteren en werkt hij als coach in het onderwijs en verzorgt hij gastlessen en workshops op scholen om taalontwikkeling te bevorderen. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van muziek, niet alleen hiphop, want Corleone heeft ook hard gewerkt aan zijn zang. Samen met diverse muzikanten is hij de studio ingedoken en heeft hij gewerkt aan nieuwe muziek, waarvan de single ‘Zonder’ eind 2023 het eerste wapenfeit is.

29/09/2024
Harptasia
Kapel Op 't Rijsselt
22/09/2024
Harptasia
Gasthuiskapel
15/09/2024
Harptasia
Torenlaan Theater
14/09/2024
Harptasia
Pitboel Theater
07/09/2024
Harptasia
Middelburgs minitheater
01/09/2024
Harptasia
Lodewijkskerkje
bottom of page