top of page

Celesta Da Vinci

Celesta Da Vinci
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
  • 30 min. tape act

Celesta Da Vinci (Mireya Derksen) is een Nederlandse zangeres met een stembereik van bijna vier octaven. Ze zingt verschillende genres en vindt het leuk om in haar eigen songs muziekstijlen te mixen, zoals symfonische rock met een klassiek tintje. Mireya’s authentieke sound krijgt een persoonlijke touch door haar fascinatie voor het universum, wetenschap en fantasiewerelden. Deze thema’s komen regelmatig terug in haar liedjes. Eind 2022 publiceerde Celesta haar filmische muziekcompositie ‘The Fantasy Rhapsody’ op platforms zoals Spotify. In de videoclip op haar YouTube kanaal zijn de zandschilderingen van De Zandtovenaar te zien.


Door haar Indische oma heeft Celesta al heel jong kennisgemaakt met veel verschillende muziekstijlen en zingen. Ze was vier jaar oud toen ze voor het eerst optrad voor groot publiek bij het overlijden van haar oma. Op haar negende, na het horen van de sopranen Charlotte Church en Mirusia Louwerse, zei Celesta tegen haar ouders dat ze ook zo wilde kunnen zingen.

In haar jeugd heeft Celesta verschillende zangdocenten gehad, waaronder Donij van Doorn (sopraan bij André Rieu) en ze heeft een jaar in de Jong Talent Klas gezeten van Artez Conservatorium, waar zij les kreeg van operazangeres Elena Vink. Daarnaast heeft ze musical-, muziektheater- en acteerlessen gevolgd. Als kind zocht ze al muzikale uitdagingen en deed ze mee aan Kinderen Voor Kinderen en het Junior Songfestival, waarvoor ze voor het eerst zelf liedjes ging schrijven. Toen Celesta elf jaar oud was won ze de lokale talentenjacht Beuningen Kids Got Talent. In 2016 maakte ze indruk bij een Brabantse talentjacht met een unieke combinatie van symfonische rock en klassiek en won ze de publiekprijs.

Ze heeft samengewerkt met o.a. Laurens van Rooyen, Amira Willighagen, Marco Bakker, Frank Affolter, Michelle Sweegers, Daniël Verstappen (België) en Anastasia Lee (USA). Op zeventienjarige leeftijd deed ze mee aan de Duitse Got Talent show ‘Das Supertalent’ met een nummer uit ‘The Phantom Of The Opera’, waar ze een staande ovatie van het publiek ontving. Datzelfde jaar werd ze genomineerd voor het Prinses Christina Compositie Concours als jonge componist. In 2020 bereikte Mireya de halve finale van het tv programma ‘We Want More’ (SBS6) en in 2022 won ze de tweede prijs op het Nederlands kampioenschap voor levende standbeelden (NK Living Statues) als de zingende Maria.

bottom of page