top of page

Twee korte films van Natasja Schaafsma genomineerd in New York

De twee Nederlandse actiekomedies I Like It Rough en Office Offence draaien komend weekend op Times Square voor het Urban Action Showcase Film Festival. Beide films zijn genomineerd voor de Best Short Film Award op het festival. Dat maakt PVT Entertainment donderdag bekend.


De twee korte films zijn geschreven en geregisseerd door de 24-jarige Natasja Schaafsma, die in de producties ook de hoofdrol speelt. Office Offence gaat over een collega die altijd andermans lunch opeet. I Like It Rough gaat over een date waar beide partijen een ander idee hebben over wat 'ruig' betekent.


Recent verhuisde Schaafsma naar Amsterdam om in Nederland haar filmcarrière voort te zetten.


Tekst gaat verder onder de foto.

Schaafsma's films zijn in Dublin opgenomen, waar de Groningse acteur, stuntacteur, schrijver en regisseur twee jaar woonde. Zij heeft hier samengewerkt met mensen uit verschillende hoeken van de filmindustrie uit zowel Ierland als Nederland. De films zijn volledig zonder budget gemaakt en worden dit weekend in Times Square gedraaid naast grote Hollywood producties met enorme budgetten.


“Wat ik heel belangrijk vind is dat in beide films gender en achtergrond geen rol spelen”, zegt Schaafsma. “Zowel in dialoog als vecht-choreografie. Dit zijn heel algemene karakters: de collega die altijd je lunch steelt. De date die toch anders uitvalt dan verwacht. Dat is iets dat linkt aan het festival in New York, omdat het festival een focus heeft op het tonen van diversiteit binnen de stunt- en actie-industrie, zodat ieder kind die een actiefilm ziet zichzelf kan herkennen in de held.”


Bron: ANP

Comments


bottom of page