top of page

Tara de Vries

Tara de Vries
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Tara de Vries (Amsterdam, 1998) is een Nederlands-Turkse presentatrice met een bijzonder levensverhaal, dat zij graag deelt om zoveel mogeljik mensen wereldwijd te inspireren.


Door een zeer zeldzame ziekte die haar vier jaar jongere broertje trof (1 op 1.000.000), ontwikkelde zij de angststoornis ‘selectief mutisme’. Vanwege de ruim 50 operaties van haar broertje en de beschikbaarheid voor zijn zorg woonde Tara met haar gezin in Nederland, Turkije, Frankrijk en New York. Op 20-jarige leeftijd werd Tara verkozen tot Miss Turkije. Vanaf die dag veranderde haar leven. Een meisje dat niet kon praten, stond plotseling voor miljoenen mensen…


 Na een lange, heftige spirituele reis ontpopte Tara zich tot een gepassioneerde, zelfverzekerde, gevoelige, liefdevolle en krachtige vrouw. “Tijdens deze reis besefte en ontdekte ik wat de dingen zijn die me echt gelukkig maken in het leven. Het enige wat ik nu wil doen, is met mensen praten en met mensen delen. Mijn droom is om mensen te kunnen helpen ontdekken wie ze zijn, wat hun kracht is. Niemand kan jou ergens van weerhouden.” 


Door haar werk als presentatrice op de landelijke Turkse tv-zender Kanal D heeft ze inmiddels wereldwijd een behoorlijke Turkse following opgebouwd. Omdat ze sinds begin dit jaar meer in Nederland is, wil ze haar levensverhaal ook graag delen met het Nederlandse publiek. Naast mensen inspireren, wil zij bewustwording creëren voor de strijd van gehandicapte kinderen in onze samenleving.

06/04/2024
Sribi Switi
Theater Zuidplein
01/04/2024
Sribi Switi
Podium Mozaïek
24/03/2024
Sribi Switi
Theater Kumulus
17/03/2024
Sribi Switi
TAQTA Theater de Vest
03/03/2024
Sribi Switi
Musis
25/02/2024
Sribi Switi
Meervaart Theater
24/02/2024
Sribi Switi
Theater Het Klooster
bottom of page