top of page

Anica Nijland

Anica Nijland
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg
foto Bryan Stricker.jpg

Anica Nijland is een Nederlandse actrice, stemactrice en presentatrice, die ook veel ervaring áchter de camera heeft. Naast Nederlands spreekt zij verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Zweeds en Fries.

Na haar middelbare school wil Anica het liefst naar de toneelacademie. Uiteindelijk kiest ze voor de opleiding Film- en Televisiewetenschap (tegenwoordig Film and Television Cultures) aan de Universiteit Utrecht, waar ze in 1999 afstudeert als dramaturg.

Tijdens haar stageperiode bij RTL ontwikkelt zij zich als producer, waarna ze later bij AVRO aan de slag gaat als verslaggever. Ook verdiept ze zich in regie-assistentie voor meercamera. In de jaren erna doet ze ervaring op als regisseur, item-regisseur, eindredacteur en kandidatenbegeleider/redacteur. Acteren blijft kriebelen, waardoor zij verschillende acteercursussen blijft volgen.

De twee grote liefdes in haar leven zijn regisseren en acteren. Sinds 2018 volgt zij de Chubbuck Techniek en zien we haar ook steeds meer voor de camera. Zo vertolkte Anica al kleine rolletjes in series als Sleepers, Brugklas en H3L en was ze tevens te zien in tv-programma’s als Koefnoen en Klikbeet, en de romkom Taal is zeg maar echt mijn ding.

06/04/2024
Sribi Switi
Theater Zuidplein
01/04/2024
Sribi Switi
Podium Mozaïek
24/03/2024
Sribi Switi
Theater Kumulus
17/03/2024
Sribi Switi
TAQTA Theater de Vest
03/03/2024
Sribi Switi
Musis
25/02/2024
Sribi Switi
Meervaart Theater
24/02/2024
Sribi Switi
Theater Het Klooster
bottom of page